sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Suven syöpöttelyt



Vaikka tuntuukin, että pimeän, pitkän ja kylmän talven aikana tulee ahmittua paljon paremmalla ruokahalulla kuin kuumaan kesäaikaan, kun tekisi mieli mutustaa korkeintaan leipää ja salaatteja, sitä silti huomaa syöpöttelevänsä suvena ihan hullunkurisesti. Piknikithän ne pahimpia ähkyämisiä ovat, vaikka syödään kevyesti vähän kaikkee eli lopulta aika paljon, jonka päälle hyi-yäk-makkaraa, joka yhtäkkiä onkin lempiruokaa, ja tottakai jätskiä päälle. Tämmöstä ravintoa on tullut nautiskeltua kesän aikana, muun muassa.



Ekoina kesäisinä päivinä piti rynnätä kauppahalliin lohikeiton kalastukseen. Minun ihan ehdoton lemppariruoka, ai että. Eikä keittoa ilman ruisleipää!

















Jäi kaverin grillivinkki korvan taakse ja kokeilin juhannuksena tämmöisiä aurajuustosisälmyksisiä tommaatteja. Noh, jussi-aattona aurajuusto oli hävinny yhettömmiin kaupasta, joten viereinen rainbow-sinihome sai kelvata. Jääkaapista vielä löytyi pikkasen fetaa ja päälle maustemössöjuttua. Folion sisällä grillauksen jälkeen hyvää kyllä oli, vaikka koostumus oli enemmänkin kastikemainen tomaattien levahdettua lautaselle...
















Pannuleipä (jota foccaciaksikin on hienostellen kehuttu) on hirveän kätevä ja halpa eväs pyöräyttää piknikille. Leivinjauheen ansiosta sen hujjauttaa vain puolisessa tunnissa.
Ite heittelen ainakin vaan kulhossa sekaisin suurinpiirtein abauttiarallaa:
5 dl vehenäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl oreganoa
2 rkl siirappia
2 rkl aurinkokuivattutomaattisilippua
50g voisullaa
0.5 dl oliiviöliyä
3 dl maitua

Hirmu helppoa vaan heitellä kaapista mitä sattuu tai sitte ei palio mitään ja heittää uuniin vartiksi. Vielä kun repii pikku palasiksi, ei tule syötyä piknikillä liian raskaasti, ja voi hyvinkin syödä parikymmentä palasta.



Tonnikalapastavuoka toimii edelleen, varsinkin kun siihen heittelee mielensä mukaan mitä sattuu. Voi kesän ihanuus, kun on tomaatit halpoja!







Mummelimme 81-vuotisiksi väännettiin kesän eka mantsikkakakku. Äippä oli väsännyt pohjan ja täyttänytkin, ja minä ripottelin koristukset päälle. Ihan tuli ku kaupankakku ja parempiki! Eräs asia minua ihmetyttää niin suuresti. Tiedättehän, miten aina pitää olla kermakon alla vati (ellei sitten kehtaa nuolaista nokkaa), ettei juhlatuuki sotkeennu. Tuo mummun pyhäastiaston kermakko on täydellisesti muotoiltu, nimittäin se ei koskaan tippauta kermaa nokastaan. Jos moinen on osattu suunnitella jo vuosikymmeniä sitten, miten ihmeessä on nykyään niin tavattoman hankalaa designailla toimivaa mallia?


7 kommenttia:

  1. Mmmmm... vaan ei Marabou!

    VastaaPoista
  2. :----D Grillattua sinihomejuustoKETSUPPIA! Oon muutaman kerran miettiny pitäskö niiden tomaattien pohjaan tökkiä pari reikää, että ylimääräset nesteet tulis ulos, niin tarvis pelkkää vettä syödä :D

    VastaaPoista
  3. No sitäpä :D Nii, tai sitten kaivertais enempi tomaatin sisuksia pois. Minä poistin siitä ihan vaan sen verran että justiinsa juusto pysyy päällä.

    VastaaPoista
  4. Mansikkakakku on hervoton! Uuuhhh
    Kasvissyöjän imartelevin kommentti lihansyöjän sapuskoille on, että tuota tonnikalapastaa olisin kyllä voinut hyvinkin mielelläni tulla syömään.

    Oi, kokkaa mulle babe <3

    VastaaPoista
  5. Niin ja öklöttävää, miten tuo makkarakuva niin miellytti silmääni. Kuinka toivonkaan hiilloksella makaavan soijanakkien !

    VastaaPoista
  6. Kuvittele mitä lystäät ;) Vaikka kala ja kasvikset onkin aina ja varsinkin kesällä pop, niin kyllä sitä pitää itsellensä muutamat grillimakkarat suoda. Nuo kertakäyttögrillit on muuten halpoja ja tosi toimivia, ja grillaa enempiki sapuskaa. Niiden käyttö vaan on ilmeisesti nyt Oulussa kielletty, puistikoissa ja muualla ilman lupaa.

    Muistan sinua, Lauraseni, kun ens kerralla tonnikalapastaa väännän, jos se kerta kelpaisi!

    VastaaPoista
  7. Hah, siinäpä se kämmi tais tullakin! Koko sisus vaan veks, niin ens kerralla onnistuu varmasti paremmin! :)

    VastaaPoista