lauantai 6. maaliskuuta 2010

Silk


Tällä viikolla pääsimmä värjäämään silkkiä! Kyseinen puuha oli mukavaa vaihtelua, koska siinä missä villan väriliemen lämpötilaa nostetaan tarkasti puolisen tuntia, värjätään vähän reilummasti (melkein mutta ei kuitenkaan aivan kiehuvassa vedessä), ja jähdytellään taas yhtä kauan, ja vielä huuhdellaan erilämpöisissä vesissä, silkkiä sen sijaan lillutellaan 5-10 minuuttia lämpimässä väriliemessä, jonka jälkeen se huuhdellaan kylmällä vedellä kunnes väriä ei enää lähde. Halutessaan voi vielä jälkeenpäin keittää saippua- ja etikkavedessä värin irtoamisen estämiseksi. Lisäksi silkki kuivaa hirmuisen nopeasti kuivauskaapissa, joten koulupäivän aikana ehtii siis värjätä monta kangasta useampaankin kertaan. Kahdessa päivässä tekasin kaksi huivia sekä hippimekkokankaan. Helteitä odotellen!

Se on nyt sitten viikon loma edessä. Pakkohan se näpertää kasaantuneita projekteja, ettei ehdi pukata kouluvieroitusoireita.
Voisi pitkästä aikaa ommella, kun kerran sain vihdoin käyttööni isoavopin vanhan Singerin! Silkkimekossa ei paljoa ommeltavaa ole -sivusaumat, päänaukko ja helma, mutta taidan harjoitella turvallisempiin kankaisiin tuntemattoman koneen käyttöä, ennen kuin alan sitä syrttäilemään. Kaverin korjaustöitä ja sen semmoista siis puuhailen ensitöikseni joku päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti