sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Talveus, kauneus ja ikävä

Viime sunnuntaina taiji-treenien jälkeen en malttanut istua sisällä, vaan läksin ulkoilmaa ihastelemaan. Ei ole montaa kauniinpaa asiaa Suomen vuodessa kuin kevättalvisen sunnuntaipäivän valo. Pakkasta oli juuri sopivasti, eli kotimatkalla olivat sekä sormet että varpahat jäässä, mutta muuten ei palellut, ei tuullut eikä tuiskuttanut. Oulun torilla oli vielä Poro Feria -tapahtuma, ja vaikken valitettavasti sattunut paikalle minkään esityksen aikaan, sain kuvailtua aitauksessa töllisteleviä poroja ja pyllymäkeä laskevia lapsosia.


Pitkästä aikaa ulkoilutin itseni lisäksi kameraani, ja sain taas kiroilla nykyistä inspiraationpuutostilaani ja rakkahan kotikaupunkini sataan kertaan kuvattuja kulmia. En löydä enää kovin paljoa täällä kuvattavaa, vaikka keskitynkin pikkiriikkisiin asioihin. Muutama räpsäys tyydytti mieltäni juuri ja juuri sen verran että sainpahan jotain todistusaineistoa kävelyltäni.


Torinrannan vanhat, punaiset aitat ovat kauneimpia asioita tässä betonikaupungissamme. Tämän oven ohi pyrähdän pyörällä joka koulupäivä, ja pakkasella se on täydellisen kuurainen ja luminen. Niillä matkoilla on aina liian kiire taikka kamera uupuu, ja nyt ovi ei tietenkään ollut kauneimmillaan. Ihana se silti on.


Juuri äsken selailin tällaista muotisivustoa ja haikailin tyylikkäämpään kaupunkiin ja lämpimämpiin keleihin. Oulussa toki on paljon söpöjä hippejä, jotka pääkaupunkiseudulta puuttuvat, mutta tyylikkyydestä tämä hippeyteen, massateiniyteen ja tuulipukuihin keskittynyt kansa ei ole monasti päässyt nauttimaan. Rakastan talvea, mutta kieltämättä kärsin järkyttävästä ikävästä minihameita, mekkoja sekä korkokenkiä kohtaan. Kaksilla "ihan kivoilla" kengillä eläminen puolen vuoden ajan on täyttä kurjuutta. Turha valittaa, mitäs olen niin mukavuudenhaluinen vilukissa. Pidän kodistani, enkä oikeastaan ole koskaan ollut kova haikailemaan muiden maisemien perään. Kamerani ja vaatekaappini yrittävät vain minua käännyttää.

Ainiin, tämänhän piti olla pääasiassa käsityöblogi, eikä ruikutus-sellainen. Tässä pakollinen raporttiosuus: Tänään niisin, pirtaanpistelin ja alkusolmuilin 720 lankaisen ripsiliinaloimen. Huomenna teen alkusolmut uudelleen.

Mahtava loppukevennys tässä.

3 kommenttia:

  1. Vitsit että on kivaa kuvastoa ja sitä talvitakkiahan me ihkuteltiinkin jo yhdessä. Sun pittää tulla täälä käymään. Täällä on talvella kaikkea jännää kuvattavaa ku kuura ja lumi elävöittää maisemia. Ja meillä on niitä vaatetuspuolen opiskelijoita joiden vaatteita voit tölläillä jos tyylikkyyttä kaipaat :)

    VastaaPoista
  2. Olet ottanut hienoja kuvia! Lumivuorikuva on ihana lapsineen lumeineen ja lato-ovesta tulee mieleen kesä! Oispa jo kesä ja kärpäsiä....

    VastaaPoista
  3. Voi kiitoskiitos! Tässä itsekin haaveilen hitusen lämpimämmistä ilmoista jo, kun tässä kaivelen vaatekaapista päällepantavaa ja löydän unohtuneita, kesää odottavia ihastuksia.

    VastaaPoista