torstai 6. tammikuuta 2011

Onpelukonerakkautta ja pipariparantelua
Joululahjaksi aikoja sitten tilattu ompelukoneeni saapui viimein, oi onnen päivää! Nyt siis omistan ikioman Berninan mallia Activa 220. Suuri pakettini toimitettiin Englanninmaalta asti, joten ensitöikseni jouduin hommaamaan meikäläisten töpseleihin passaavan virtapiuhan. Nyt vaan ei voi enää syyttää konetta ompelusten takkuiluista, vaan pelkästään omaa toheloa päätään. Tosin huomasin sitä tutkaillessani, että eihän kyseisessä mallissa ole esim. kätevää säilytyskaappirasiaa ja optista napinläpipaininjalkaa, kuten edistyneemmissä malleissa, mutta aivan olen tyytyväinen kun on toimiva kone! Hieman jo piti testailla koneen toimivuutta ja askartelin kangasväreillä tuhertelemastani kangastilkusta pari pussukkaa.


Joululahjastahan pääsemmä kätevän aasinsillan kautta takaisin jouluun, kun jäi siitä kertoilematta sen enempää. Ei mulla muuta esiteltävää olekaan, kuin piparkakkutaiteiluni! Kuka jaksaa pysyä muoteissa, kun ylikin voi mennä?
Isompiveljelleni kehittelin lenssunparannuspiparin, joka vaati tasan kolme yritystä, joiden aikana testailin paistoajan ja suklaakonvehdin koostumuksen vaikutusta konvehdin sulavuuteen täydellisesti piparin päälle. Isoveljelleni vaimokkeineen paistelin suloisen paripiparin, joka valitettavasti pehmeistä kuljetusolosuhteista huolimatta ei päässyt parille perille ehjänä. Muut oliot nyt olisi muuten vaan ollut tylsää jättää suoraselkäisiksi ja muotinmukaisiksi.


Mietin muuten tovi sitten, mistähän ihmeestä tulee sanonta "aasinsilta"...

1 kommentti: