tiistai 16. helmikuuta 2010

Linum usitatissimum

Aurinkoista laskiaistiistaita! Vaikka ainakaan vielä en ole aikomassa omaa pellavapeltoa kylvää, tekisi silti mieli käydä laskemassa mäki tai kaksi ja ennustaa pitkiä pellavaliinoja. Viikon päästä kyllä alan kutoa pellavaliinaa, muttei siitä saa tulla pidempää kuin 160cm.

Ovathan tyttäret muistaneet pitää lettinsä auki ja hiuksensa hulmuten tänään? Minun oli tarkoitus ihan tahalleni pitää auki, vaan tottahan unohdin aikomukseni, mutta onneksi vahingossa tuli aamulla levitettyä kiharat heilumaan. Laskiaisesta lähtien on ruukattu paastota pääsiäiseen asti, ja sen aikaa välttää lihan syöntiä. Paasto nyt ei tule kohdallani kuuloonkaan, mutta kaippa sitä voisi vielä entistä enemmän syödä pupunruokaa.

Tässäpä muitakin laskiaisperinteitä tutkiskelin. Wikipedia kertoi, että: "Laskiainen säilyi talonpoikaisena työnjuhlana ja ennen kaikkea naisten työ- ja toimialaan kuuluvana päivänä. Työt piti lopettaa hyvissä ajoin iltapäivällä, jotta työt olisivat joutuneet hyvin koko vuoden." Tämän näköjään aavistellen karkasin -tottakai luvan kanssa- koulusta jo puolilta päivin, kun eivät tekemistä minulle keksineet. Aamu meni koululla pellavasta tietoja hakien. Materiaaliopin tehtäväksemme on määrätty tutkia pellavaa.

Heh, tulipas taas semmoista tekstiä, että saapi taas epäillä uskomattomuuttani. Enhän minä mihinkään tiettyyn uskokaan, mutta vanhat uskomukset ja tavat ovat mukavia ja niitä ajatellen ja noudatellen osoitan kunnioitustani perinteisiin.Lämmin paita liinainenkin
oman äidin ompelema

Vilu on vaippa villainenkin

vaimon vierahan tekemä

-Kanteletar

4 kommenttia:

  1. Runonpätkähän on siis Kantelettaresta.

    VastaaPoista
  2. Tarkotin ihan tuota ite entyä. En mää nyt niin palikka oo :D

    VastaaPoista
  3. Ahhaa jaa anteeksi :) En vain kai voinut uskoa että mitään minun kirjoittamaani voisi luonnehtia "kivasti runoiluksi". :p

    VastaaPoista