lauantai 4. kesäkuuta 2011

2/3

Kolmasosa koulusta enää jäljellä, ja sitä odotellessa pitäisi viettää kesä. Pari hommaa jäi hitusen kesken, mutta onpahan syksyllä heti jotain pientä, mistä aloitella. Ryijyn viimeistelyn lisäksi odottelee paperiinista viime tipassa kutomieni korienkin loppusilaukset. Säilytyskoreja paukuttelin kolme, joista yhden lunastan sitten itselleni. Nyt harjoiteltiin letkun kutomista, eli koreissa ei ole mitään sivusaumoja, vaan kangas kudottiin kangaspuissa yhteen pötköön suljettuna letkuna. Tekniikka oli aika veikeä, ja paperinauha materiaalina kivaa vaihtelua.
Valmiin, neliskanttisen korin sivu on noin 28x28cm.Korukurssilla tuli melkein kaikilla aikamoinen hoppu, joten niitäkin voisi käydä jatkamassa vielä syksyllä. Kurssin aikataulu oli hirmu tiukka, eikä meidän alkeellisilla taidoilla kovin nopsaa päässyt etenemään. Kokemus sekin, ja saipahan kaksi kivaa korua itselle. Koululle myyntiin yritettiin tehdä tekstiilikorut, joiden kangas kudottiin koululla jo alkuvuodesta. Järkihän siellä meinasi lähtiä hermoilleni ihan liian pienen näperryksen ja taidottomuuden vuoksi. Tämmöinen tuli, tai ainakin piti tulla. Jälki oli hirveää, ja lopulta purin korun ja aloin tehdä uudelleen metalliosan "niittauksia" mutta sepä jäikin siltä osin kesken.


Sovitusnuken ehdin hyvinkin saada valmiiksi. Enää puuttuu jalka, jotka saadaan vasta syksyllä, mutta hyvin se toimii pöydälläkin yläosien ompelussa apuna. Vaneriosat teetätettiin puupuolella ja kiinnitettiin lopulta nuken alaosaan ja kaulaan, johon myös tekaisin pienen "neulatyynyn". Ehdin vielä harjoitella paidan muotoilua lakanakankaasta nuken päälle ja aloitin tekemään liiviä, jonka toivottavasti ompelen lomalla valmiiksi. Kaikenlaista muutakin pitäisi ähertää loman aikana, niin tulisi kunnon käyttöä ompelukoneellekin. Listalla jonottaa mm. shortsit ja kesämekko omasta painokankaasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti