keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Tonnikalapastavuoka

Leuhotin niin tällä makoisalla ruoalla, että sain pyynnön sen reseptistä, ja miksipäs en jakaisi hyvää oloa muidenkin masuille!
Muistaakseni tämäkin syntyi monien muiden ruokieni tapaan: muutama suuntaa antava ohje netistä ja loput omasta päästä, joka kerta soveltaen. Padan voi soveltamalla valmistaa varmasti hyvinkin halvalla tai kalliillakin jos tahtoo.

n 500 g Pastaa (käytin pennepastaa sekä moniväristä spiraalipastaa sekaisin)
4 prk Tonnikalaa (paloina! 2prk öljyssä, 1prk pippuri-sitruuna -kastikkeessa, 1prk chilikastikkeessa)
Fetaa (esim aurinkokuivattutomaatti-öljyssä pienissä rasioissa)
1 Sipuli
1 Paprika

Nämä sitten sekoitetaan keskenään ja sitten sekoitetaan noihin muihin:
2,5dl Kermaa (Kasvirasvavalmiste käy hyvin, mutta mukavaa makua antaisi varmasti esim. 3 juuston kerma tms)
2,5dl Vettä
2 Kananmunaa
Liraus sitruunamehua
Sitruunapippuria
Currya
Oreganoa
2 Valkosipulin kynttä (Puristettuna taikka pikkiriikkisenä palana)
Ketsuppia/ 1 tomaattipyre

Uuniin 200-asteeseen vartiksi. Ja laatikkoruokahan on aina parempaa vähän ässehtineenä taikka seuraavana päivänä.

Päälle vaikka puolitettuja kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta.
Toki suosittelen soveltamaan ohjetta myös paljon ekologisemmaksi korvaamalla tonnikalan esimerkiksi kotimaisella kalalla taikka vaikka tofulla.
Meillä syödään paljon ja tästä ohjeesta tulee tuommoinen padallinen. (Kuvassa hitusen pienempi annos kuin reseptissä.) Mutta ei se haittaa kun se on niin hyvää, että jaksaa syödä montakin päivää!


3 kommenttia:

  1. Onnistu oikeen hyvin tuo ruoka!
    Muokkasin reseptiä sen verran että keitin 3dl tummaa makaroonia, laitoin sekaan purkin tavallista tonnikalaa ja toisen chilikastikkeessa, yhen munan ja vettä en lisänny ollenkaan. Sitruunamehu, sitruunapippuri, valkosipuli ja kirsikkatomaatitki jäi pois ja juustoraasteen korvasin paprikajuustolla kun sitä kerran oli (eli voikohan tuota enään samaksi ruuaksi kutsuakaan...) :D Mutta maistu hyvin ja oli ihanan tulista kurkkukipuselle ;)

    T: Emmi

    VastaaPoista
  2. Jee kiva! :) Mitä ihmettä on paprikajuusto?

    VastaaPoista
  3. Mää laitan tän kans siihen listaan ruokia mitä pittää joskus kokeilla ku innostun kokkaamaan :)

    VastaaPoista