sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ravintolapäivän Kakkuhipat


Vihdoinkin sain osallistuttua ravintolapäivään, sillä viikkoa ennen tapahtumaa päätimme tyttö(+1 poika)porukalla laittaa kakkukahvilan pystöön ja järjestää kakkuhipat! Viidestään leipasimme äly monta kaakkua, mutta yleisömenestyksen ansiosta ei itsellemme jäänyt tuhottavaa, kuin muutama maanantainpiristyspala. Monestaan kun oltiin, kellään ei ehtinyt iskeä stressi taikka kiire, vaan nautimme täysin rinnoin aurinkoisesta päivästä, ja ihastelimma onnistumista vielä monta arkipäivääkin. Itse tahdoin tehdä raikkaan kakun, joka tälläkertaa oli Olga Temosen uunijuustokakku johon lisäsin punaviinimarjoja. Toisena olikin raskaampi vaihtoehto, Eeva Kolun syntinen suklaakakku valkosuklaanappien koristamana. Suklaakakusta sain gluteenittoman käyttämällä mantelijauhoa. Punnitse&Säästä pelasti ihanasti ja nimensä veroisesti, sillä sain ostettua jauhoja vain sen tarvitsemani ruokalusikallisen verran, ja koristeeksi vain muutaman valkosuklaanapin. 

Myös viikkoa aiemmin oli eräänlaiset hipat, joissa juhlittiin tupaantuloani sekä syntymääni. Sieltä pieniä maistiaisia myös. Tarjoilupöytäkuvasta puuttuu vielä kakut ja tuliaisherkut. Näiden kemujen hittikakut syntinen suklaakakku sekä tyrnijuustokakku taiottiin tästä innostuneina myös kakkuhippoihin. 


Yllä esiintyy suloinen uusi huoneeni. Juhlia varten askarreltiin viirejä Marimekon mainoslehtisten kuvista, joka huoneeseen -tottakai myös kylppäri sai oman piristyksensä. Viirinauhat ovat olleetkin jo kolmasti tapahtumia koristamassa. Eräänlaisena vieraskirjana toimi askartelunurkka, jossa vieraat saivat askarrella meille omat viirit muistoksi. Anonyymitaiteilijoiden tekosista oli aamulla hauska arvalla, minkä kukanenkin ystävä on tehnyt. 3 kommenttia:

 1. Pääsisipä joskus tuollaiseen kakkuravintolaan, aah! En ole täällä käynyt vielä ravintolapäivän paikoissa, mutta nyt viimeksi mietin, tulikohan meidän nurkilla kukaan käymään, jos vaikka panisi jonkun putiikin pystyyn;)

  Sulla on muuten tosi kaunis matto lattialla!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo viiri-idea! :) Ravintelipäivä jäi välistä ... :(

  VastaaPoista
 3. Laita ihmeessä oma ravintola pystöön, vaikka nuorison avulla! Yksin voi olla hankalaa. Meitä ei ollu yhtään liian montaa viidestään, kun pari rahasti ja pari tiskasi.

  Kiitos mattokehuista! Se on äitin tekemä, ja muutossa vaan piti joku lätkästä lattialle -väliaikainen se siis yrittää olla, siihen asti että hommaan virallisen.

  VastaaPoista