Kuusi ruissämpylää
1 pussi kuivahiivaa
3 dl lämmintä vettä
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Loraus (vaikkapa n. 2 rkl) maapähkinäöljyä tai muuta öljyä
Loraus siirappia
Hyppysellinen suolaa
Kohotin taikinaa noin parituntia. Vaivaamiseen ja sämpylöiksi pyörittelyyn tarvitsin aika reilusti vehnäjauhoja, koska taikina oli todella tahmeaa. Kohotin palleroita pellillä vielä tovin, sivelin vedellä ja paistoin uunissa 225-asteessa noin 10-15min. Muovipussissa säilytettyinä pysyivät pehmoisina eivätkä olleet liian raskaita.
Sämpylät sopivat hyvin edellispäivän broilerin jäämistöjen innoittaman salaatin kera.
Viikonloppuna oli taas taiji-leiri, joka järjestettiin tällä kertaa Seinäjoella. Hurjan kiva ja tapahtumatäytteinen taiji-vuosi on kyllä ollut, sillä tämä oli tälle vuodelle jo kuudes leiri jolle osallistuin! Leirielämä on tunnetusti enemmänkin syömistä kuin rankkaa treeniä, ja yksi tärkeimmistä asioista onkin muistaa leirikeksit. Yleensä ostamme samoja, hyväksi havaittuja välipalakeksejä, mutta tällä kertaa intouduin leipomaan ne itse. Kaurakeksien tekoon kun ei mene kuin vartti ja niihin saa upotettua mitä lystää. Tällä kertaa syntyi seuraavanlainen resepti.
Välipalakeksit 12 kpl
50 g sulatettua voita
loraus oliiviöljyä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
1 kananmuna
Kourallinen auringonkukansiemeniä ja toinen mokoma mantelirouhetta.
Rusinoita unohdin lisätä, mutta ehkä ensikerralla. Kaikki vaan huolettomasti sekaisin, ruokalusikalla myökyiksi pellille (tarpeeksi kauas toisistaan) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Sokerin olisin jättänyt ehkä vieläkin vähemmäksi, ellen olisi tehnyt näitä nimenomaan urheiluvälipalaksi. Just ja just maltoin jättää muutaman leirillekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti