keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Vuokko, vintage ja sijoitustoimet

On se kuulkaa kumma, kun hengarit vaan aina hupenee vaatehuoneesta. Kuka niitä syö? No, onneksi saapi töistä aina vaan lisää kun muistaa ottaa, ja olenkin vaihtanut kaikki samanlaisiin -ihanan järjestelmällistä! 

Koska kukaan taloutemme jäsenistä ei tunnustaudu hengarisyöpöksi, on kai tunnustettava, että hankintoja on taas tullut tehtyä. Se vain tuntuu jotenkin yliluonnolliselta ilmiöltä, koska minähän en shoppaile. Itseasiassa en ole edes kerinnyt kirpparikierroksille iäisyyksiin. Koska olen lakannut täyttämästä vaatehuonettamme tupaten täyteen ihankivoilla, yhdistelymahdollisuuttaan odottavilla vaatekappaleilla, olen keksinyt alkaa sijoittajaksi. Penni on markan alku, eiks se niin menny? Mutta hei, eikö se ole selvä asia, että jos löytää merkki- taikka vintagevaatteen pilkkahintaan, kannattaa se hankkia. Siellä se muhii omassa rekissä kuin hyvä viini, ja jos ei tule käytettyä, saa sen myytyä hyvin voitoin eteenpäin, tai vielä parempaa, voi ilahduttaa ystävää lahjoituksella.

Työni puolesta olen ilokseni tutustunut lähiaikoina Vuokko Eskolin-Nurmesniemen tuotantoon. Ajattomat, suurilinjaiset mallit, kuosit ja materiaalit selittävät tuotteiden vuosikymmenien suosion. Ei taida olla nuorison keskuudessa niinkään fanitettu, mutta varsinkin tämänhetkisten tuulahdusten aikaan Vuokon design toimii mielestäni loistavasti. Uusien hankkimisestahan ei näillä tuloilla edes haaveilla, mutta onneksi kierrätys toimii. Valitettavasti satun asumaan merkkivaatteiden kierrätysputiikin yllä, ja jalkapohjieni alla syyhyttää alati. Parina viimeisimpänä piipahduskertana on sieltä löytynyt juuri kyseisen merkkisiä vaatteita useitakin. Kertoisin mielelläni vaatteiden nimetkin jos ne tietäisin, mutta Vuokolla ei ole nettisivuja, eikä edes mallistolehtiä, enkä omista itse kirjaa, jossa tuotantoa esitellään.

Tämä puna-beessi-raitainen Vuokon mekko löytyi alakerran puodista alle neljällä kympillä. Kokokin sattui olemaan sopiva S. Sarjassamme vaatteita, joita mieshenkilöt eivät voi tajuta.
Kuultuja kommentteja:
"Jaa, ostit sitten sirkusteltan?"
"Se oli kiva se tyttö jolla oli lakana päällä."  


Tämäkin sini-beessi-raitainen paita löytyi samasta putiikista. Hintaa oli noin 17e nappilistassa olevan minimaalisen tahran takia (jota en ole edes vaivautunut pesemään, niin huomaamaton se on). Koko on XL, mutta Vuokon malleissa on se ihana puoli, että koolla ei ole väliä. 


Tämä ällönvaaleansininen Vuokon paita löytyi torikirppikseltä. Hinnan tinkasin kympistä vitoseen, kun ei enempää ollut mukana. Tämä on varsinaisesti niitä sijoitushankintoja. Jos ei sävy ala miellyttää, joutuu se kiertoon. Koko on jopa XXS, ja voin kertoa että ei puristaisi suurempaakaan tytärtä. 



 Seuraavat kaksi löytöä äitini toi tuliaisiksi Tampereen kirpparikierrokseltaan. Täydelliset vintagevaatteet irtosi kuulemma kympillä kappale, ei hassumpaa. 
Sanotaankohan tällaista housumekoksi? Jos ei tuollatavoin haarojaan levittele, ei helmaa hoksaa lahkeiksi. Kooksi väitetään niskalapussa, ja vielä mukana olleessa alkuperäisessä hintalapussa 42, mutta taitaapi koijata. Merkki on Liptex, Aug. Lipsanen Oy, joka toimi Porissa. Kyseinen kauppaneuvos Lipsanen omisti vaatetehtaan vuodesta 1930 lähtien, ja se toimi ilmeisesti 80-luvulle asti. Kyseisen vaatekappaleen syntymäaikaa sietää veikkailla, liekö 60- tai 70-luvulla.  


Tämän ihastuttavan mekon luojasta, Hyvinkääläisestä Pe-Lii Ky:stä ei internetti kerro mitään. Tässäkin mukana olleessa hintalapussa on toki yrityksen viisinumeroinen puhelinnumero... Kooksi merkitty taas hämäävä 155cm. Aikamoiset rintamuotolaskokset lasten mekkoon ommeltu. Mekkona tätä ei viitti pitää, ainakaan jos häätyy käsiä nostella, mutta kapeiden housujen kanssa toimii nätisti tunikana.


3 kommenttia:

  1. Kyllä sää oot vaan onnistunu taas läjän löytöjä tekeen. Taikuutta :D

    VastaaPoista
  2. Tuo sini-beessiraitainen on tosityylikäs tuollatavalla nahkavyöllä kurtattuna!

    VastaaPoista
  3. Ah miten ihania vaatteita! Tulee oikeen hyvälle mielelle pelkällä kahtomisella.
    -Emmi

    VastaaPoista