tiistai 25. toukokuuta 2010

Savea, villaa ja hellettä

Nytpäs on savipurnukat ja palaset lasitettu, ja tulipa kyllä omasta mielestäni kivoja! Oli hauskaa opetella lasitusta, kun ei ole ennen ollut siihen mahdollisuutta. Tietenkin sitä piti sohia vähä kaiken värisiä plänttejä, ja yhdestä jäi reikäkin puhkomatta lasitteen jälkeen. Korukappaleet kaipailee vielä naruja, joita varmaan metsästelen joku päivä Nappikikasta, ja samalla reissulla voisi kurkata millainen ihastus on uusi lankakauppa nimeltä Lumoava Lanka.

Paukuteltiin äitin kanssa matto alulle ja siitäpäs tulee aivan hurjan nätti! Väkisellä halusin koittaa, miten toimisi toimikas sidoksena matossa, ja vähän opettajalta kyseltyäni sain sen toimimaan hienosti pistämällä ohuen ryhdittävän palttinakuteen väliin. Eka matto menee velijelle vaimoineen, mutta seuraava pitää tehdä nopsaa jo meille olohuoneeseen.

Jo jonkin aikaa sitten meidän luokalta lopetti koulun kesken eräs neito, jolla jäi huovan kutominen kesken. Minäpä sen sitten tein loppuun tässä parissa viikossa. Sitä oli kudottu 60cm, johon minä kudoin 40cm, kunnes opettaja päätti että puretaanpas koko höskä ja aletaan alusta. Nooo mikäpäs siinä, onpahan ainakin tekemistä. Vajaa parimetrinen siitä tuli, punaista, oranssia, ruskeaa, vaaleanruskeaa sekä violettia oli lankoina, ja yllättävän sievä on lopputulos. Huopa päätyy Tuuma ja Tikki -myymälään, jonne muuten myös tehdään kesäksi edellä mainitsemistani tauluista näyttely, ja kai ne myynnissäkin ovat, pellavaliinojemme lisäksi.

Vajaan kahden viikon päästä alkaa sitten kesäloma, ihan hassua. Taidan olla vähän sairas lapsi edelleen, kun en tahtoisi koulusta lomalle ollenkaan, enkä osaa odottaa lomaa asiaan kuuluvasti kuin kuuta nousevaa. Aika kuluu
varmaan kuitenkin mukavasti mattoja paukutellen ja siivoustöitä tehden. Ja niitä kesämekkoja...


2 kommenttia:

  1. Mahottoman hieno koristekupponen!

    VastaaPoista
  2. Sitä tautia kutsutaan motivaatioksi.
    Meidän keittiö täällä venailee uutta mattoa innoissaan! :D

    VastaaPoista