perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kuvataiteen lukiodiplomi


Käväsin tuossa kulttuuritalollamme nautiskelemassa kulttuurista, kun vihdoin pääsin näkemään Svartisen -tanssitaideteoksen, tai sanoisinko sekataideteoksen. Mieletön elämys oli kyllä se. Näytöksen nälkeen vielä ehdin pyörähtää talon näyttelytilassa, jossa sattui olemaan näytillä oululaisten kuvataiteen lukiodiplomityöt. Tuota aikaa edelleen kaihoisana muistelevana innostuin penkomaan tiedostojen syövereistä oman lukiodiplomityöni. On muuten aina hieman järkyttävää kaivella vanhoja kuvia esiin etenkin, kun kuvatiedostot on jäsennetty vuosittain, ja nämäkin kuvat löytyivät kansiosta nimeltä 2007. 

Tuolloin kauan, kauan sitten kuvataiteen lukiodiplomitöiden yhtenä valittavana aiheena oli pastissi. Jäljittelin sitten valokuvauksen kautta neljää maalausta. Malleina käytin paria ystävääni, ja viimeisessä esiinnyn itsekin.

Georges de La Tour
  Magdalene of the night light Andrew Whyet
 Christina’s world

    Akseli Gallen-Kallela
     Eksynyt (/Salasynnyttäjä)
 

  Johannes Vermeer
    The girl with a pearl earringTällä tavalla ne siellä aikoinaan koristivat samoja seiniä joilla nyt esittäytyy uudet nuoret lahjakkuudet.


3 kommenttia:

  1. Onpa hieno lopputulos näissä töissäsi! Tie ajatuksesta toteutukseen on vaatinut paljon työtä ja taitoa nähdä ja toteuttaa visio. Koko ideakin on mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä niin hienoja. Varsinkin tuo salasynnyttäjä. Huh!

    VastaaPoista
  3. Ai oi, muistan nähneeni tuon viimeisimmän jossain, mutta että nämä muut. Varsinkin tuo Salasynnyttäjä on todella onnistunut, ah ja oi. Jaanalle pisteet ihmeellisestä autenttisuudesta!

    VastaaPoista