sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Vaihdantaa

Kuukaus on vierähtänyt työssäoppimisjaksolla, joka nyt on melkein puolessa välissänsä. Harjoittelen myyntityötä ja sen sellaista mukavassa putiikissa Oulun keskustassa. Marimekon ja muiden kaunokaisten seassa työskentely on aika kauheaa, kun ei ehdi huokailultaan hengittää. Jo minä unelmatakkiin törsäsin -ehkä ihan hyväkin niin, ettei tule tuhlailtua ihan kaikkeen pieneen sievään. Ihastuttavien tuotteiden ja mukavien työkavereiden lisäksi työtä piristää ystävälliset ja persoonallisetkin asiakkaat. Laatumerkit houkuttelevat juuri sellaisia silmää piristäviä persoonia piipahtamaan puotiin.

titiMadamin karhuriipus

Töiden takia en ole ehtinyt edes kirppareille, ja vieroitusoireet jo rupesivat syyhyämään inhoittavasti, kunnes tänään himot tyydytettiin Kulttuuri Bingolla järjestettävissä vaatevaihtelukarkeloissa. Sinne vein säkillisen kamaa lattialle lojumaan ja kiertelin toisten kasoja, poistuen kangaskassi pullollaan. Paikka kun on lähellä, ajattelin viedä mahdolliset sopimattomat vaatteet takaisin kiertoon, mutta ne kaikki olivatkin mainioita löytöjä, ja saivat jäädä täyttämään jo melkoisen täyttä vaatehuonetta. Pitäis sinne vielä vintiltä raahatut talvivaatteetkin mahduttaa...
Vihreän suomalaisen vintagemekon on valmistanut Salolainen Salonne. Keltainen polyester-paita on peräisin samalta aikakaudelta, ja valmistaja on E.Laiho Lohjalta. Ihanaa tuo, että ei tyydytty pelkkään Made in Finland -merkintään!
Kuvan mukavat vihertävät housut löytyi bingolta kanssa. Hieman pitää vyötä kiristellä, mutta eivät ainakaan purista mistään. Kuvien vyöt löytyi omasta kaapista, nekin kirpparilta taikka saatu.

Töissä on hyvä pitää myymiemme merkkien vaatteita, joten oli hieno löytö tuo hyväkuntoinen musta-valkea maripaita. Koko on L, mutta mitäs pienistä. Jellonankeltanen H&M:n trikoopaita oli myös kiva löytö, onhan tuo väri ihan Minä.Kauhistellen olen seuraillut, kuinka ysärimuoti palaa jälleen. Uusinta Modin-lehteä selaillessani teki mieleni vähän väliä palata etusivulle tarkistamaan numeron ilmestymisvuosi. Kyllä, on se 2011. Jotkut toimivat toki loistavasti, ja itsekin voisin kokeilla (kuten vähän ehkä tuon keltaisen vintagepuseron kanssa), mutta ne yököttävät pastellisävyt ja kropan kauniit muodot hävittävät laatikkomallit! Muoti toki kiertää, ja se on ihan hauskaakin -vähän niinkuin neljä vuodenaikaa, ei ehdi kyllästyä. Pillilahkeet ja tyköistuvat alkavat näköjään taas tylsistyttää, ja hypätään ääripäästä toiseen. Kunhan nyt ei sentään piilotettaisi taas kauniita naisvartaloita olkatopattuihin laatikkojakkuihin ja pussittaviin housuihin.

3 kommenttia:

 1. Mulle kelpais jos HenkkaMaukkaan tulis takas matalavyötäröiset bootcut-farkut, kun mulle ei tahdo oikein nuo tyrkyllä olevat pillit mennä jalkaan :< Alan olla huolissani, nykyisistä on menossa kohta sisäosat rikki enkä ole löytänyt niille seuraajia, snifff!

  Kiva tuo vihreä mekko!

  VastaaPoista
 2. Juu, EI kiitos ysärille!!Mistä sä bongasit tuon vaatevaihto kirpparin? Olen lukenut niistä ja kuulostavat mielenkiintoisilta. Ihan sun näköisiä kuteita :)

  VastaaPoista
 3. Kulttuuri Bingo on tässä keskustassa, Mäkeliininkadulla semmonen nuorison "kulttuurikeskus" vai miksi sitä nyt sanois. Siellä on mitä millonki, näyttelyitä, bändejä ja muuta. Tää oli toista kertaa, ja oli kyllä suosittu tapahtuma.

  VastaaPoista