lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tarkennuksia




Valmistinpas tuossa päivänä parina pipon, josta tuli nyt täydellinen niin juoksulenkille kuin pyöräilykypäränkin alle. Se edellinen yritys kun vähän karkasi mönkään. Sietäisi sen tekeleen kyllä purkaa. Tämä uusi on samalla mallilla ja samoista langoista (Drops Merino -villalanka) toteutettu kuin taannoin vääntämäni Freak On -pipo.






















Viime reissullaan suurveljeni kaiveli kotimme kätköistä minulle objektiivin, jonka tyyppistä olen haaveillut hankkivani, jahka raskin. Adapterikin löyti omasta takaa, joten halvaksi tuli. Nyt veli palasi hetkeksi, ja ehti kiltisti opettaa vähän miten tuota kapistusta kannattaa käyttää. Helpommin käyttäytyy näin hurmaavalla auringonpaisteella, vaan hämäräkuvaus onkin sitten kinkkisempi seikka. Harjoittelua vaatii, mutta tämmöistä leikittiin tänään Kehrän kanssa.







torstai 24. maaliskuuta 2011

Kirppumetsällä


Eilen alakoin äitiä, ja tehokkaasti lyhyessä ajassa kierrettiin muutamassa hauskassa paikassa. Maakarissa hyörimme matonkuteitten seassa tovin, kunnes löytyi juuri sopivan sävyiset trikookuteet seuraavaan mattoon. Käytiin välissä syömässä kasvisravintola Etrassa, joka oli meille uusituttavuus, ja sepäs olikin oikein viihtyisä ja kätevä ruokala, jossa saa hyvän, kotoisan ja edullisen kasvisruoan lisäksi mukavaa palvelua ja vieläpä pyörähtää pienessä luomuruokapuodissa. Massut killillään mutta ähkyttöminä eksyttiin vielä Oulun Limingantulliin ilmestyneelle uudelle, kivalle kirpparille nimeltään Järkikirppis. Tottakai siellä vielä uuttuuttaan ammottaa osa pöydistä tyhjyyttään, mutta tavara, joka sinne on jo päätynyt, on laatukamaa ja tilakin on hauska. Tottakai olen mielissään, kun löytyi äitille pari paitaa ja minullekin kaksi uutta mekkoa! Näistä olen huippumielissään:

Kukkamekko, 2,50e, nauhakiristys selässä ja mukava ja ihana!

6e, ehkä kiinasta (ainakin kokolappu lukee kiinaksi), muka kokoa 155cm mutta vyötäröltä sais olla vieläkin tiukempi. Tuntuu päällä siltä, että on hankala liikkua, mutta ihan oikeasti ei puristakaan mistään ja kädetkin liikkuu sulavasti. Täydellinen muotoilu siis ja sitäpaitsi Supersöpö!

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Mammalle mattua


Eilen polokasin reippahasti treenien jälkeen mahtavassa kevätauringossa laittamaan vihdoin äitillein maton kuteleen alulle. Taito-lehdestä vuodelta -99 löytyi meille uusi vippelä-sidos. Kudottaessa trikookuteilla matoista tulee kyllä veikeitä. Taidan tehdä itsekin yhden moisen, jahka ehdin.


keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Maaliskuun marjoja


Työharjottelussa on syntynyt tipuja, pääsiäiskortteja ja itse maalatusta kuitupaperista vaikka mitä. Isompien töiden, kuten loimien laittojen lomassa, saan askarrella mitä ikinä mieleen juolahteleekin. Opettelinpa jossain välissä nettiopetusvideon avulla sormineulomistakin -turha ja helppo taito, mutta voipahan kerskua osaavansa.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Raitaa ja bambua




Jopas on alkanut vierähtää pitkiäkin toveja kertomusteni välillä. Ehkä ei tapahdu mitään, ehkä tapahtuu liikaakin. Nyt kertyi sentään jotain kerrottavaa. Taannoin esittelin Regia-raitalankaa, jota ostin huvikseni muuten vaan. Kolmesta kerästä on jäljellä enää puolikas, valmistettuani itselleni liian pienet sukat (sukkia kaipaavat 35-36-jalkaiset, hoi!) sekä bolerohihatinjuttujutun, josta en oikein osaa päättää, onko se käyttökelpoinen vai ihan vain outo. Helmineulosta se ainakin on. Yritin taas vähän etsiskellä mallia ja ohjetta hihattimeen, ja heti ohjeen löydettyäni aloitin työn teon omasta päästäni. Ohjeet ja määräykset ovat vain turhia hidasteita!




Ystävättäreni talouteen virkkailin tupaantuliaisiksi bambulangasta muodikkaasti tiskirätin. Kuulemma tämä Blend Bamboo -lanka on toiminut käytössäkin kivasti. Parhaillaan on syntymässä toinen, joka tahtoo kodin kans.









Työssäoppimisjaksoa on jäljellä enää vaivaiset kolmisen viikkoa. Lumituiskussa ja räntäkinoksissa rämpien on saanut töissä rampata, hienoja keikkoja on voinut käydä kuuntelemassa, kungfu -leffoja on katteltu ja urheilua on tullut harjoitettua, vaikka rapakuntoiselta onkin alkanut tuntua jostain syystä. Eipä muuta tälläkertaa. Kiitos ja hei.